Aankoopbegeleiding

Het aankopen van een woning

Als je op het punt staat om jouw droomhuis te kopen, is het slim om een aankoopmakelaar in te schakelen. Wij helpen je bij de onderhandelingen en nemen veel werk uit handen als je dat wilt. Zo zorgen wij ervoor dat emoties niet de overhand krijgen.

Bij de grootste aankoop van je leven kun je wel wat hulp gebruiken! Wij hebben meer dan 20 jaar ervaring in het vak. Laat ons je helpen bij de aankoop van jouw droomwoning.

Hoe werkt het?

Stap 1
Tijdens een kennismakingsgesprek brengen we samen jouw woonwensen in kaart. Zo stellen we criteria op waaraan jouw nieuwe woning moet voldoen. Samen zoeken en beoordelen we vervolgens de woningen die aan jouw wensen voldoen.

Stap 2
Als je een woning wilt bezichtigen, gaan we samen op pad.

Stap 3
Als je jouw droomwoning hebt gevonden en de onderhandelingen van start gaan, voeren wij namens jou de onderhandelingen. We zorgen ervoor dat alle onderhandelingsresultaten, waaronder de prijs, de aanvaardingsdatum, de ontbindende voorwaarden en alle overige relevante afspraken, worden meegenomen in het voorstel. Natuurlijk geven wij advies, maar de keuze blijft aan jou. 

Stap 4
De verkopende makelaar maakt de voorlopige koopakte op met alle gemaakte afspraken. Wij controleren de koopakte en bespreken deze samen met jou, zodat alles duidelijk is.

Stap 5
Voordat je de woning betrekt, inspecteren wij samen met jou de gekochte woning. Zo weten we zeker dat jouw toekomstige woning in dezelfde staat wordt geleverd als op het moment van de bezichtiging. Tijdens deze inspectie letten we nogmaals grondig op eventuele gebreken. Als alles naar wens is, is het tijd voor de overdracht bij de notaris.

Onze toegevoegde waarde

Angelique Oosterhuis heeft ruim 20 jaar kennis in de woningmarkt, als makelaar en taxateur. 

Bij AB-vastgoed hoef je niet bang te zijn dat we na een paar keer bieden niet meer voor je aan de slag gaan. Wij hebben aankoopgarantie: we gaan door totdat we jouw droomwoning hebben kunnen aankopen.

Als het ons lukt om de woning onder de vraagprijs aan te kopen, betaal je ons een prestatiebonus.

Veel gestelde vragen

Aankoopbegeleiding is op basis van no cure no pay. Aankoopbegeleiding betreft maatwerk en daarom wordt er in overleg een vast bedrag voor de aankoopbegeleiding afgesproken.

De aankoopmakelaar geeft advies inzake de aankoop van een woning. Denk hierbij aan meegaan naar bezichtigingen, onderhandelingen, juridische stukken bestuderen, meegaan naar de eindinspectie.

Je bespaart een hoop zorgen, stress en daarnaast heeft de koper hier ook financieel profijt van.